середу, 5 листопада 2014 р.

Семінар вчителів математики

05.11.2014 р. відбувся районний семінар вчителів математики. Тема семінару: «Проектування «ІТ – контенту сучасного уроку як компонента інформаційно – освітнього середовища». Учні 10 класу презентували навчальний проект.
Навчальнийпроект «Цікава математика. У країні рівнянь» призначений для аналізу, узагальнення та систематизації теоретичного матеріалу та практичного його застосування у процесі розв’язування квадратних та кубічних рівнянь. Знання, які набудуть учні під час виконання навчального проекту стануть фундаментом по підготовці до ЗНО. Важливу роль у проекті відіграє зв'язок з іншими навчальними предметами, що підвищує інтерес до вивчення математики, стимулює потяг до наукової творчості, пробуджує критичне ставлення до фактів, дає учням уявлення про математику як невід’ємну складову загальнолюдської культури. Особливістю реалізації навчального проекту є досягнення учнями результату. Клас був об'єднаний у три динамічні творчі групи. Перша творча група «Істориків» досліджувала історію села. Друга творча група «Науковці» опрацювувала теоретичний матеріал. Третя творча група «Практики» підбирали і розв'язували рівняння використовуючи ІКТ, зокрема онлайн-калькулятор та прикладну програму Microsoft Mathematics 4.0.
Метою нашого проекту було дослідити взаємозв'язок історії та математики, використовуючи квадратні і кубічні рівняння та формувати в учнів основні компетентності (соціальну, мотиваційну, функціональну, інформаційну, комунікативну).

Програма Intel "Навчання для майбутнього" сприяє розповсюдженню нових педагогічних технологій та методів використання ІКТ. Адже учні повинні мати усе необхідне для того, щоб стати новим поколінням інноваторів. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар